Direct contact opnemen met kerkelijk bureau of scriba algemene kerkenraad.

Meditaties

Geen andere naam

... Geen andere naam

‘En de zaligheid is in geen ander, want er is onder de hemel geen andere Naam onder de mensen gegeven, waardoor wij zalig moeten worden’. Handelingen 4:12

Op het Pinksterfeest te Jeruzalem werd vijftig dagen na Christus’ opstanding uit de dood de Heilige Geest als de beloofde Trooster uitgestort. En waar gaat dan de ‘Pinksterpreek’ over? Over Christus’ kruis en opstanding. Petrus spreekt over Christus als de beloofde Messias.

Een paar dagen daarna staan Johannes en Petrus bij een bedelende man, die kreupel is. Petrus spreekt: ‘In de Naam van Jezus Christus, de Nazarener, sta op, en ga lopen.’ En de man wordt genezen en staat op. Petrus getuigt tot het toegestroomde volk, dat Christus Zelf deze man heeft genezen.

Kort daarna worden Johannes en Petrus gevangen genomen en voor het Sanhedrin geleid om zich te verantwoorden. Opnieuw getuigt Petrus van de gekruisigde en opgestane Christus. Deze Jezus is de steen die door u, de bouwers, veracht werd, maar Die de hoeksteen geworden is. De zaligheid is in geen ander, want er is onder de hemel geen andere Naam onder de mensen gegeven, waardoor wij moeten zalig worden.

Buiten Hem is er geen vergeving van zonden en geen verzoening met God.

Hoe reageren mensen vandaag hierop? Iemand zegt: ‘Wat onverdraagzaam naar andersdenkenden, wat een pretentie.’ Maar in werkelijkheid is het Gods grote liefde en genade, die tot ons komt. Voor een verloren wereld gaf God Zijn Eigen Zoon als Redder en Verlosser. Wij zien vandaag een verloren en ondergaande wereld. Wetenschap en filosofie kunnen geen verlossing brengen. Sterker nog: wij moeten allen voor Gods aangezicht verschijnen na ons sterven en straks bij Jezus’ tweede komst. Schuld en zonde staan tussen God en een mens in. Veroordelen u en mij, zoals we zijn zonder vergeving en verzoening. Maar de Naam van Jezus is de enige Naam tot redding. Die Naam betekent: Redder, Zaligmaker. Dat is krachtig bewezen door Jezus’ verzoenend sterven en Zijn heerlijke opwekking uit de dood.

Beste lezer(es), is die kostbare Naam van Jezus voor u tot redding, tot zaligheid?

Op dit moment. Ja….dan bent u zalig, gered in en door Hem. Ja, ook al hebt u nu beproeving of tegenslag. Maar zalig in Hem.

Of bent u nog niet gered? Ho, ho, zeggen of denken sommigen. Zo zwart-wit ligt het toch niet. Ik geloof wel, maar ik durf niet te zeggen dat Jezus mijn Redder is. Die zekerheid heb ik niet. Kan dat wel?

Ja, dat kan wel. Dat moet zelfs. Petrus zegt: ‘….waardoor wij moeten zalig worden’.

Een heilig ‘moeten’. Christus wil die zaligheid schenken door Zijn Geest. ‘Allen die Hem aangenomen hebben, heeft Christus macht gegeven kinderen van God te worden’, zegt Gods Woord.

En wie met heel zijn hart tot Jezus gekomen is, zal het ontdekken.

“Ja, Zijn liefde zocht mij, En Zijn bloed, dat kocht mij: Door genade ben ‘k een kind van God”.

Naar overzicht

Geplaatst door:

ds. P. Zeedijk

Datum:

8 juni 2020

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: