Direct contact opnemen met kerkelijk bureau of scriba algemene kerkenraad.

Meditaties

Uw Koninkrijk kome: 10 dagen bidden voor 5 mensen die Christus niet kennen.

... Onze Vader die in de hemelen zijnt; Uw naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. U wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde.

In de Waarheidsvriend van 19 mei (artikel beschikbaar op www.markt10.nl/CEC) schrijft dr. J.A. van den Berg, directeur van de IZB over het initiatief ‘Uw Koninkrijk kome’. Dit initiatief is door de Anglicaanse kerk gestart (officieel tussen Hemelvaart en Pinksteren maar bidden is niet tijdsgebonden) en door de IZB omarmt.

Iedereen heeft wel mensen in de omgeving die Christus niet kennen of dreigen af te haken. Maar we ervaren vaak onmacht en verlegenheid om met en naar onze kinderen en vrienden iets goeds te zeggen over God of om te waarschuwen. Bidden om het Koninkrijk van God wijst dan de weg naar vrijmoedigheid om met kracht te getuigen.

Om ons hierbij te helpen heeft dr. C.M.A. van Ekris, programmaleider Areopagus een missionair gebed geschreven. Onderstaande gebed is beschikbaar op www.izb.nl/uw-koninkrijk-kome. Hier kunt u ook andere materialen terugvinden. Bij de stippellijnen kunt u de namen noemen van de personen waarvoor u de komende dagen volhardend gaat bidden:

Gebed voor tijdgenoten

Almachtige en barmhartige God, Vader, Zoon en Heilige Geest, wij aanbidden U.

U kennen is ons leven, U liefhebben is onze vreugde en U aanbidden is een voorrecht. Steeds wanneer wij ons richten op U, verruimt U ons hart en beweegt U ons leven. We aanbidden U om wat U in Jezus Christus hebt gedaan, dat U verzoening bewerkt en de macht van de dood breekt, dat U trouw bent aan Uw beloften: aan de schepping, aan Israël, aan ons, dat U steeds opnieuw mensen roept en uitzendt met dit Evangelie in hun hart.

Wij zijn dagelijks omringd door tallozen die bewust of onbewust langs U heen leven. We weten zelf hoe gemakkelijk dat is, hoe dat ons ook soms zomaar kan overkomen. Maar bij U is het leven. Onder Uw heerschappij zijn we vrij. Met beroep op Uw genade en mensenliefde bidden we U, HERE God, vandaag:

maak óns bidders voor mensen om ons heen, leg namen in ons hart van concrete mensen om hen op te dragen aan U om over hen te waken, voor hen te bidden en een zegen te zijn in hun leven. Wij bidden U voor verweesde mensen in onze tijd, collega's en vrienden, kinderen en ouders, voor hen die geen zin vinden en geen hoop, geen troost en geen vergeving.

Wij belijden voor U

- als kerk en als volgelingen van Uw Zoon - dat wij te vaak zwijgen en te vaak verzaken,

dat wij te snel oordelen en te moeizaam spreken, dat wij vaak een blokkade zijn tot U door onze geslotenheid, eenkennigheid en zwijgzaamheid, dat wij Uw Geest bedroeven,

daarom bidden wij vandaag en de komende dagen om doorbraken van gebed en geestelijk leven

in ons en vooral in hén om wie wij met klem bidden:

HEER, barmhartige Vader, ontférm U over .............................. Christus openbaar U in ...................................

Geest van God, trek hen in het krachtenveld van Uw Evangelie. We bidden U voor personen die wij liefhebben, maar we bidden U ook voor onze samenleving. Dat de machten die zich breed maken, de machten van geld, verspilling en ongeloof, de machten van vervreemding, verharding en afgoderij, dat U die machten steeds opnieuw onthult, oordeelt en breekt, dat U ons die machten laat zien, zodat wij ermee breken en ánders leren leven.

Zonder Uw Geest lijkt het geloof verleden tijd, Uw Evangelie dode letter en Uw kerk voorbij, maar door Uw Geest wordt geloof geboren, wordt Uw Evangelie een weldaad en Uw kerk een gemeenschap van levende, biddende mensen. Maak ons, goede God, wat anderen voor ons zijn geweest: bidders, verkondigers, mensen door Uw Geest gedreven.

Geef vrucht en verhoring opdat U bemind wordt en aanbeden en opdat mensen tot hun bestemming komen in U.

Zo bidden wij U eerbiedig in de Naam van Jezus Christus, onze HERE. Amen.

Naar overzicht

Geplaatst door:

Centrale Evangelisatie Commissie

Datum:

7 augustus 2023

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: